"...wordless songs, each holding an entire movie's worth of emotion"

Ο τίτλος της συγκεκριμένης δημοσίευσης αποτυπώνει με ακρίβεια (εναλλακτικά με σαφήνεια) το πλήθος των συναισθημάτων που σου δημιουργούν τα ακόλουθα τραγούδια. Είτε βασίζονται στο πιάνο (Eluvium), είτε το χρησιμοποιούν για το ξεκίνημα των εξαίσιων συνθέσεών τους (65daysofstatic), είτε στοιχειώνουν τα κομμάτια με την αύρα του (Helios). Σε κάθε περίπτωση είναι μοιραίο να τα αγαπήσεις. Βέβαια, αν σπεύσεις να προμηθευτείς τον κάθε δίσκο είναι άλλο θέμα (Πως; Δεν πρόκειται να το πράξεις;)

"Copia" το όνομα του νέου, τέταρτου δίσκου του Matthew Cooper. Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και στόχευσε διάνα (για ακόμα μία φορά), αγγίζοντας την καρδιά των μουσικόφιλων.

Όταν ο Keith Kenniff δεν παρακολουθεί μαθήματα στο μουσικό κολέγιο που φοιτεί, ηχογραφεί μουσική ως Helios (και ως Goldmund). Το "Eingya" βρέθηκε στα δισκοπωλεία της Θεσσαλονίκης πέρυσι. Δυστυχώς, σε λίγα δευτερόλεπτα εξαντλήθηκε, οπότε μην προσπαθήσετε να το αναζητήσετε.

Helios - Halving the compass
Helios - Paper tiger


Και φινάλε με δύο τραγούδια (αυτά που τους κλείνουν) από δύο δίσκους, που κάθε λάτρης της μουσικής οφείλει να έχει στη δισκοθήκη του, δίπλα στο Spiderland των Slint, στο Agætis byrjun των Sigur Ros, το Lift your skinny fists like antennas to heaven των Godspeed you! Black emperor, σε εκείνους των Mogwai, ...


65daysofstatic - Aren't we all running

ΥΓ. To "The destruction of small ideas" κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου.

Follow their traces