"And you lied to me. You aren't even who you said you are..."

Ξαπλώνεις στο κρεβάτι (ή εναλλακτικά στο χαλί), αποσυνδέεις τα τηλέφωνα, κλείνεις τα μάτια, τις πόρτες, τα φώτα και οτιδήποτε άλλο έχει τη διάθεση να σου αποσπάσει την προσοχή και... Ξέχασα. Σταματά να σκέφτεσαι. Όλα πλέον είναι έτοιμα. Ήρθε η στιγμή να πατήσεις play. "Baby I've got some words for you..." σιγοτραγουδάει ο Jace Lasek και καταφέρνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να μαγνητίσει πλήρως τις αισθήσεις σου. Μόλις ακουστούν οι πρώτες νότες στο πιάνο της Nicky Lizee και οι εναλλαγές φωνητικών του Lasek με τη σύζυγό του Olga Goreas στο "For agent 13" έχεις αρχίσει να προετοιμάζεσαι για το μεγαλείο που θα επιφυλάσσει ο δίσκος. Και έρχεται η σειρά του "And you lied to me". Kαι μετά του "Devastation", του "Because tonight", του "Rides the rails", του "On Bedford and Grand" και του θριαμβευτικό φινάλε με το "Cedric's war". Και μετά; Πάλι από την αρχή. Για άλλα 45 λεπτά αιθέριων φωνητικών, τα οποία αγναντεύουν από ψηλά, χάρη στη μίξη [δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι στο studio του πήραν μορφή τα κομψοτεχνήματα (που είναι εντελώς διαφορετικά) των Wolf parade (ετοιμάζουν νέο φέτος) και Sunset rubdown “Apologies to the Queen Mary” και "Shut up Ι am dreaming” αντίστοιχα.] και την παραγωγή του ήχου, τα κιθαριστικά ξεσπάσματα, τα αργόσχολα solo (τα οποία αν και μυρίζουν παρελθόν, έχουν φρεσκοβαφτεί με σήμερα και διατηρούνται θελκτικά), τις pop μελωδίες, τις πειραματικές δομές, τις σπουδαίες ενορχηστρώσεις των εγχόρδων, τις ψυχεδελικές μυρωδιές, το διακριτικό (όχι πάντα) μπάσο, τις εκλεκτές συμμετοχές (μεταξύ άλλων συνεισφέρουν στο δίσκο μέλη των The Dears, Stars και Godspeed you! Black emperor / Α silver Mt. Zion), ... (τα αποσιωπητικά για να συμπληρώσετε όσα παρέλειψα). Αναζητήστε το. Οι προβολείς θα πέσουν (και) πάνω του, στο τέλος της χρονιάς.

ΥΓ. Χρειάζεται να αναφέρω ότι εδρεύουν στον Καναδά και ονομάζονται The Besnard Lakes;

ΥΓ. (2) Το “Disaster” υπάρχει στο cd του τελευταίου τεύχους του Uncut και το “And you lied to me” προσφέρει η δισκογραφική τους εταιρεία. Ήδη διαθέσιμο (σε ενημερωμένα forum και όχι μόνο) εδώ και δύο μήνες. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν το βρείτε, μπορώ να σας δανείσω το αντίτυπό μου.

ΥΓ. (3) Αν και ακούω αμέτρητες ώρες φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες ο δίσκος τους, αλλά και εκείνοι των Frog eyes (“Tears of the Valedictorian”), Air formation (“Daylight storms”), Dälek (“Abandoned language”), Blonde Redhead (“23”) και Papercuts (“Can’t go back”, γι’ αυτό οφείλονται οι αγαπημένοι μου Grizzly bear, με τους οποίους περιοδεύουν για συναυλίες) μεταδίδονται πιο συχνά.

Follow their traces