"The words that I always used showing a self, that's fading time after time"

6 Δεκεμβρίου 2001. Έναρξη στις 23:00. Μιάμιση ώρα μετά, 150 περίπου άτομα αποχωρούν με χαμόγελα ευφορίας από το Club του Μύλου. Η συναυλία που μόλις είχε ολοκληρωθεί θα συνέχιζε να φεγγοβολάει στη μνήμη τους και οι εξαίσιες και αξιοζήλευτες μουσικές στιγμές που έζησαν θα τους συντρόφευαν για καιρό. Έξι χρόνια μετά (6 Οκτωβρίου 2007), ο διπλάσιος κόσμος επιστρέφει λίγα μέτρα παραπέρα (στο Ξυλουργείο) για να απολαύσει εκ νέου το συγκρότημα που λάτρεψε με το "In the market", που συνέχισε να αγαπάει με το "Suddenly comes..." και μετά τη μακρόχρονη δισκογραφική του απουσία ερωτεύτηκε ξανά με το "Closer". Τέρμα η νοσταλγία. Το μόνο ερωτηματικό που ανέκυπτε ήταν αν η νέα σύνθεση των Closer πετύχαινε να πυρπολήσει ξανά την ψυχή μας με πυρσούς αγαλλίασης (για τους βιαστικούς, η απάντηση είναι ότι τα κατάφεραν περίφημα!).

"Suddenly comes and it feels like all you need. Blowing your mind and sweeping your feet"

22:40 εμφανίζονται στην σκηνή οι ταλαντούχοι Infidelity για να παρουσιάσουν τραγούδια από το πανέμορφα κιθαριστικό τους "Viewer form a black star". Η απουσία του βασικού κιθαρίστα τους έχει ως αποτέλεσμα το set τους να είναι περιορισμένο. Ο Νικόδημος "Run devil run" & "Los tromos" Τριαρίδης αναλαμβάνει να αναπληρώσει το κενό. Oι πρώτες νότες αρκούν για να αντιληφθούμε ότι το ξεκίνημα πραγματοποιείται με το "Secret spell".

"Scary words agitate all your sunny thoughts. The blue skies are hidden behind your wan looks and your eyes are disowning every happy crime..."

Άψογος ο ήχος τους (αυτό οφείλεται στον άριστο συναυλιακό χώρο του
Ξυλουργείου), άψογο και το τελικό αποτέλεσμα. Με το "Breath" καθηλώνουν απόλυτα το ακροατήριο, με το "Viewer from a black star" και τις ξεσηκωτικές παραμορφώσεις του το ωθούν να κινηθεί στο ρυθμό τους και μέχρι το τελικό γρατζούνισμα της κιθάρας με το "Hit pop song" έχουν πετύχει να το ξελογιάσουν και να αφήσουν θετικότατες εντυπώσεις. Περιμένουμε περισσότερα στον αναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους.

Secret spell
Breathe
Viewer from a black star
In my dream
Is this emotion? Never!
Hit pop song


"This is the shine in your soundless empire"

Και φτάνει η ώρα των Closer! Αδυνατώ να συγκρατηθώ. Πως λοιπόν να κατορθώσω να αποτυπώσω πλήρως τις εντυπώσεις μου στο χαρτί (ή σωστότερα σε ένα blog) δίχως τα λόγια μου να μη φανούν υπερβολικά (αν και τόσο, μα τόσο φτωχά); Τέλος πάντων. Ο Γιάννης Βερβέρης μαγεύει την κιθάρα του, ο Θάνος Μιχαηλίδης πειράζει τα drums, η Βάσω Νικολοπούλου χορεύει, ο Ανδρέας Ιωάννου στέκεται σκυφτός, όσο ο Βαγγέλης Παππάς μουρμουρίζει σκόρπιους στίχους. "In the desert". Επιφωνήματα ευτυχίας αναβλύζουν σαν πίδακες. Πριν αρχίσει το "Intron" εμφανίζεται και ο Ανδρέας Παππάς. Η στιγμή που χάνεται κάθε λογική.

"Listen to my view, spare some change with you"

Για τις επόμενες δύο ώρες αποκαλύπτεται ένας ονειρώδης κόσμος, όπου συνδυάζονται αριστοτεχνικά η εκλεκτή μουσική και η συνθετική αρτιότητα, οι εύστοχες επιλογές (ερωτοτρόπησαν με το παρελθόν και μας αγκίστρωσαν με τα φρέσκα τους κομψοτεχνήματα), η ασύγκριτη διάθεση, οι καταιγιστικοί ρυθμοί και οι μελωδίες και η λύτρωση του φινάλε (με το "Dark faces" από το "Fly in the milk"). Εναλλαγές φωνητικών μεταξύ
Βαγγέλη και Ανδρέα Παππά (αεικίνητος καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Το διασκέδαζε όσο εμείς), υπέροχα παθιασμένες ερμηνείες, ρυθμικές κινήσεις, διαολεμένα γοητευτικά και λυσσασμένα drums, αλλεπάλληλες ηχητικές επιθέσεις και υποχωρήσεις, η κιθάρα του αρχιμάστορα της δεξιοτεχνίας Γιάννη Βερβέρη να μεταμορφώνει την κάθε νότα σε εκθαμβωτικό ήχο, μπάσο που διαπρέπει στη θορυβώδη ποίηση και μεθυστικά αποκαλυπτικό βιολί (αν και η απουσία του σπουδαίου Τάσου Παπαστάμου ήταν εμφανής). Χάρμα οφθαλμών! Ένας μήνας μετά και η επίδρασή της δεν έχει εξανεμιστεί. Μονολεκτικά; Αξέχαστη!

In the desert
Intron
Mystery falls down
Pain
Singles
Ballada
Session lover
Bored
Wine
Wander
Empty u
Universe
Storm
Too late
Freak
Motel
In full swing
A means to an end (Joy division cover)
Gap
Heaven knows
Ecstasy

encore
In my hours of need
Dark faces