Magic chairs

Κάθε ξενάγηση στο φαντασμαγορικά υπέροχο και εκτυφλωτικά λαμπρό, δισκογραφικό κόσμο των (λατρεμένων) Efterklang επιφυλάσσει ποικίλες, αναπάντεχες, ηχητικές εκρήξεις συναισθημάτων και αποπνέει εκθαμβωτικές, κινηματογραφικά ποιητικές εικόνες.
Στο 'Tripper' ξεδίπλωναν τον έντονα δραματικό ήχο τους και έδιναν έμφαση στη χρήση εμπνευσμένων ηλεκτρονικών και beats, ενώ στο 'Parades' κατέφευγαν σε περίπλοκα πλουσιότερες και μεγαλοπρεπέστατες δομές με δεδομένο ότι ενισχύονταν από πολύχρωμο πλήθος μουσικών οργάνων και χορωδιακών φωνητικών. Το 'Magic chairs' αποτελεί ένα ακόμα τολμηρά πειραματικό βήμα με στόχο τη διερεύνηση και τη διευρύνση σε ρυθμούς και τόνους. Η νέα προσέγγιση συλλαμβάνει με αποδομημένα μελωδικό τρόπο και οικονομία στις ενορχηστρώσεις την pop αισθητική, ενώ το νήμα με το οποίο ξετυλίγονται και συνδέονται τα τραγούδια, αλλά και το εικαστικό περιέχομενο, το οποίο πιστώνεται και πάλι στους Hvass&Hannibal παραμένει ακαταμάχητα μαγικό. Με κομψότητα και δεξιοτεχνία εμφυσούν σταδιακά σε απλές συνθέσεις που κυριαρχούν τα drums και το πιάνο και πρωταγωνιστεί (για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό) η φωνή του Casper Clausen χάλκινα, έγχορδα, αλλά και τη δυναμική των ζωντανών τους εμφανίσεων. Η παρουσία του πολυτάλαντου Peter Broderick, ο οποίος παράλληλα με τις προσωπικές του κυκλοφορίες, συνεργάζεται και περιοδεύει με το συγκρότημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι καταλυτική, προσδίδοντας με το βιολί του επιπλέον συναισθηματικό βάθος στην ατμόσφαιρα.
Ένας θρίαμβος που ενδυναμώνεται με τις ακροάσεις.

Efterklang - Modern drift (from 'Magic chairs')
Efterklang -
Cutting ice to snow (from 'Performing Parades')
Efterklang - Caravan (from 'Parades')
Efterklang - Falling horses (from 'Under giant trees')
Efterklang - Chapter 6 (from 'Tripper')


Στις 9 Μαΐου στο Rodeo Live Club θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τους Efterklang, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας για δεύτερη φορά.

On rotation

Follow their traces