"Why must we move on from such happy lawns into nostalgia's palm..."

Photo by Mixalis E.

Και όμως ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας αιφνιδιάζοντάς μας από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στην σκηνή του Principal. Με καταιγισμό ηχητικών παρεμβολών δεν άργησαν να υποτάξουν τις σκέψεις και τις αισθήσεις μας και να τις χρωματίσουν με τις μουσικές τους εικόνες. Συνδύασαν σεμιναριακά τις ετερόκλητες επιρροές και αδυναμίες τους (o Geologist με διάθεση για techno και ηλεκτρονικούς ρυθμούς, ο Avey Tare με punk ενθουσιασμό και indie εκρηκτικότητα και ο Panda Bear να ακροβατεί στις πολύχρωμες φωνητικές του ικανότητες), την αλλοπρόσαλλη δημιουργικότητά τους, ένα πλήθος επαναλαμβανόμενων μοτίβων πετυχαίνοντας να καθηλώσουν τους (περίπου 200) παρευρισκόμενους για περισσότερο από μιάμιση ώρα. Οι ζωντανές εκτελέσεις των τραγουδιών διέφεραν από εκείνες του studio και διαδεχόταν η μία την άλλη δίχως να μας αφήνουν περιθώρια να συνειδητοποιήσουμε απόλυτα το μεγαλείο τους. Ως γνήσιοι εξερευνητές ήχων μετάλλασσαν τον ηλεκτρονικό θόρυβο, τις κραυγές και τα samples σε αποκαλυπτικά, όμορφες, πρωτότυπες μουσικές εμπειρίες. Το τέλος της συναυλίας μας άφησε να περιπλανόμαστε σε δίνες αγαλλίασης και να ευχόμαστε να τους ξαναδούμε σύντομα. Συμπερασματικά; Συγκλονιστικοί!

Ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Daily routine
Comfy in Nautica
My girls
Dancer
Who could win a rabbit?
Peacebone
Fireworks / Essplode
Song for Ariel
Brother sport
Bearhug
House
Leaf house
Chores
Unsolved mysteries




"You're searching on the ground, there's nothing left to find..."

Η συνάντηση ήταν αναπόφευκτη. Κυριακή πρωί ξεφυλλίζοντας τον ΕΤ (ο οποίος πρόσφερε το έξοχο "Spirited away" του Hayao Miyazaki) καρφώνεται το βλέμμα μου σε μία σελίδα με πορτοκαλί αποχρώσεις και κομψό σχεδιασμό που προμήνυε ζωντανή συναυλιακή εμφάνιση των Closer στο bar Guru υπό τη διοργάνωση του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5fm (η είσοδος ήταν ελεύθερη με προσκλήσεις). Το γεγονός από μόνο του πυροδότησε τη διάθεσή μου με απίστευτες ποσότητες ενθουσιασμού και ευφορίας (εκρηκτικός συνδυασμός). Το live διάρκειας μιας ώρας (το οποίο μεταδιδόταν και απ' ευθείας σε όσους είχαν συντονίσει τους δέκτες τους) σε ένα υπέροχο χώρο (αισθανόσουν ότι ήσουν πάνω στην σκηνή) με συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα (συνθήκες όνειρο), το γεμάτο ζωντάνια συγκρότημα, ένα αψεγάδιαστο playlist που ανέτρεχε σε όλη τους τη δισκογραφία και διατηρούσε το ρυθμό και τον ηλεκτρονικό θόρυβο σε αμείωτη ένταση ήταν ικανά στοιχεία για να χρωματίσει τη μνήμη μας ανεξίτηλα. Μέχρι σύντομα... θέλω να ελπίζω.

Wander

Intron
Universe
Empty U
Mystery falls down
Wine
Bored
Freak
Too late
A means to an end
In full swing

Storm
In my hours of need



Vicky Christina Barcelona

"Νιώθω ότι η αγάπη έχει κατά πολύ να κάνει με την τύχη. Μπορείς να ψάχνεις και να ψάχνεις και να κάνεις σχέδια και όλα αυτά να μη σημαίνουν τίποτε. Οι ανάγκες όλων, οι προσωπικές, οι σεξουαλικές, οι πνευματικές και οι συναισθηματικές είναι πολύ σύνθετες, σαν τα καλώδια ενός ραδιοφώνου. Το να βρεις τον άνθρωπο που σου ταιριάζει είναι πολύ δύσκολο. Θέλει τύχη. Αν δύο από τα καλώδια δεν ταιριάζουν, τότε το ραδιόφωνο δεν παίζει."
Woody Allen
(από τη συνέντευξη στον Γ. Ζουμπουλάκη)



“I don't think that I like you anymore… I found new feelings at the feeling store"

Οι Animal collective ένα συγκρότημα με πλήθος πρωτότυπων ιδεών και περίτεχνων ενορχηστρώσεων (στοιχεία που αποτυπώνονται σε κάθε δίσκο τους) που συνδυάζει απολαυστικά από παράξενα, ambient, ηχητικά στριφογυρίσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, γοητευτικά υστερικές κραυγές και θορύβους, παραμορφωμένα φωνητικά και τραγουδιστά επιφωνήματα (σχεδόν σε όλες τις δυνατές μορφές τους) μέχρι όμορφες, απλές μελωδίες εμφανίζεται την Τρίτη (21 Οκτωβρίου) στη Θεσσαλονίκη (την επομένη στην Αθήνα).

Animal collective - Water curses (from ' Water curses EP')

Animal collective - For reverend green (from 'Strawberry jam')

Animal collective - Banshee beat (from 'Feels')




"A hundred things keep me up at night"

"Η δυσκολία να πραγματοποιήσουμε το απλό ξεπερνά σε πολυπλοκότητα όλες τις τέχνες και τις τεχνικές, ή εναλλακτικά είναι λιγότερο δύσκολο να συλλάβουμε, να δημιουργήσουμε, να κατασκευάσουμε και να χειριστούμε έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο παρά να βρούμε μέσα στο δικό μας τον απλό τρόπο να είμαστε ευτυχείς..."



"Like a red sky, it goes on forever..."

Asobi Seksu have just released a 7" single of "Me & Mary," a teaser for their forthcoming third record, Hush. The follow-up to 2006's well-received Citrus will expand on the band's dense and poppy hooks by focusing on the fine print. According to frontwoman Yuki Chikudate, "Me & Mary" was originally going to be cut from the album. "It's the most accessible song we've written in a while," she says, "and we didn't want that. But after we built up the song it just sounded like us."

Asobi Seksu - Me & Mary