"No longer afraid of the dark"

Τι μουσική ακούς; Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις. Για μένα η απάντηση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πως να κατανοήσει κάποιος ότι δεν έχει σχέση με τα τραγούδια που ακούγονται στα club ή με καλλιτέχνες σαν τον George Michael ή τους Linkin park, ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που στο όνομά τους έχουν την λέξη Rock δεν σε εκφράζουν, ότι όταν αναφέρεσαι στον Παπακωνσταντίνου εννοείς τον Θανάση (τον άλλον τον απεχθάνομαι), όταν αγνοούν ότι οι Closer, οι 2l8, οι The Prefabricated quartet, οι Your hand in mine είναι ελληνικά συγκροτήματα; Η τάση της απόρριψης του "οτιδήποτε δεν ακούγεται από το ραδιόφωνο, του οτιδήποτε δεν παρουσιάζεται συνεχώς από την τηλεόραση είναι κατακριτέο" κυριαρχεί. Έστω και αν δεν έχουν δεχθεί ποτέ να τους δώσουν μία ευκαιρία. Φυσικά, δεν απευθύνομαι σε όλους αυτούς (εξάλλου, δύσκολα κατορθώνεις να τους αλλάξεις την άποψη), αλλά σε εκείνους που πριν προβούν σε διατύπωση των συμπερασμάτων τους, ενημερώνονται και δοκιμάζουν. Ειδάλλως, πως θα προκύψουν οι νέες συγκινήσεις;

Γιάννης Πετρίδης και Κώστα Ζουγρής (Νετ 105,8. 4 με 5, καθημερινά). Σταθερές ραδιοφωνικές αξίες. Με το blog τους απέδειξαν ότι μπορούν να ακολουθήσουν (αν και σωστότερα είναι να χρησιμοποιήσω το 'να διαμορφώσουν') το σύγχρονο τρόπο μουσικής δημοσιογραφίας. Πολλά συγχαρητήρια.
'Οι... πολιτισμένοι' (Νετ 105,8. 5 με 6, καθημερινά). Ρωξάνη Καμβύση & Γιώργος Γιανναράκος. Αχτύπητο δίδυμο. Πολιτιστική ενημέρωση με διαολεμένα υπέροχες μουσικές. Θρίαμβος.
H εκπομπή του mic (88μισό, 20:00 με 22:00. Κάθε Δευτέρα). Ο Άρης Καραμπεάζης στο μικρόφωνο (έστω και αν κάποιες φορές οι απόψεις του και οι κριτικές του με εκνευρίζουν. Θα έσκαγα αν δεν το έγραφα αυτό) να διανθίζει με σχόλια όσους δίσκους ξεχώρισε η παρέα του mic και όσα συνέβησαν στην πόλη ολόκληρη τη βδομάδα.

Τελευταίος και καλύτερος ο Γιάννης Σημαντήρας ('ΔΓιαμάντΓια'. Δευτέρα με Πέμπτη από τις 24:00 μέχρι τη 01:00): Το απόλυτο ραδιοΦΟΝΙΚΟ show. Ιδιοφυής, χαρισματικός, ταλαντούχος, γλαφυρός, επικοινωνιακός, φιλικός, λαθολάγνος, προβαρισμένος, πανέμορφος, ερωτικός, ευγενικός, αναλυτικός, διακριτικός. Έξοχος. Ιδαίτερες μουσικές επιλογές και σπουδαίες ατάκες. Τι περισσότερο θα ονειρεύοσουν;

Και φυσικά, ο Rodon fm. Μακάρι όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να λειτουργούσαν με παρόμοιο τρόπο.

''Hold ourselves together with our arms around the stereo for hours''
part one

1. Patrick Wolf - Overture
2. The New pornographers - Myriad harbour
3. Spoon - You got yr. cherry bomb
4. The Clientele - Bookshop Casanova
5. Menomena - The pelican
6. White rabbits - The plot
7. Of Montreal - She's a rejector
8. Interpol - No I in threesome
9. The National - Mistaken for strangers
10. iLiKETRAiNS - Spencer Perceval

11. Air formation - I can't remember waking up
12. Thurston Moore - The shape is in a trance
13. Blonde Redhead - Top ranking
14. Gruff Rhys - Lonsome words
15. Super furry animals - Show your hand

part two

1. Frog eyes - Bushels
2. The Besnard Lakes - Rides the rails
3. Handsome furs - Snakes on the ladder
4. Sunset rubdown - Apistat commander (Xiu Xiu cover)
5. Deerhunter - Hazel Street
6. Do make say think - Herstory of glory
7. Xiu Xiu Larsen - King of koalas
8. 65daysofstatic - Music is music as devices are kisses is everything
9. Efterklang - Hands playing butterfly
10. Benoit Pioulard - Sunol
11. Boy in static - First love
12. Olvis - Go ape
13. Amiina - Lσri